Firka Závori Erika

Závori Erika

Firka

Lassan 20 éve dolgozom pedagógusként, karnagyként. Munkám során keresem azokat a lehetőségeket, ahol alkalmam nyílik a közösségépítésre, a zenén keresztüli élmények megosztására, amelyek nekem életem minden szakaszában támpontot jelentettek.

Kórusénekesként és szólistaként személyes lehetőségem volt megtapasztalni a „csapatjáték” és az egyéni kiállás közötti különbségeket. Én a tanítást és a karvezetést választottam, mert úgy érzem, itt van a legszélesebb terem arra, hogy megéreztessem: együttes munkával többre vagyunk képesek, mint egyedül. „Csodaélmény” megélni a zene személyiségfejlesztő hatását bármely korosztálynál, legyen szó a babák első „zenés találkozásairól”, az óvodások, iskolások folyamatos fejlődéséről vagy a tapasztalt felnőtt kórusénekesek tevékenységének irányításáról.

Bízom benne, hogy a zenéhez kapcsolódó foglalkozásaim alkalmával több korosztály is megtalálhatja az érdeklődéséhez legjobban illő színteret, a szülők pedig gyermekük érzelmi fejlődésének és művészeti nevelésének fontos helyszínét.

 
Orosz Fanni podcast-ja a BAON honlapján, illetve a YouTube-on: